Ukoliko ste propustili sinoćnji Vaša(r) ideja

U Sarajevu je 13. Decembra održana šesnaesta konferencija Vaša(r) ideja u organizaciji Udruženja Plus koje omogućava dodatnu edukaciju mladima kroz neformalno i informalno obrazovanje, pozitivno utičući na njihove živote pripremajući ih da budu bolji bosanskohercegovački građani kroz kvalitetno obrazovno i odgojno iskustvo.
Specifičnost ove konferencije, su „filmovi“ učenika iz cijele BiH koji su nastali kao produkt radionica u okviru Vašara ideja tokom 2017. godine. Kreatori kratkih filmova su srednjoškolci iz različitih dijelova BiH koji su kroz jednogodišnje druženje i učenje radili i na izradi svojih filmskih uradaka.
Gosti predavači na šesnaestoj konferenciji Vaša(r) ideja, su bili Dženana Husremović, redovna profesorica na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek za psihologiju kao i Arnej Misirlić, mladi poduzetnik, fotograf i vlasnik fotostudija „Šećerlama“
Znači: jedan predavač, dvadeset minuta, kvalitetna ideja/inspiracija; nešto novo, nešto drugačije, a sve u ugodnoj atmosferi oslobođenoj akademskog formalizma. Kad svemu ovome dodate vedra lica publike, shvatit ćete da ste na pravom mjestu.
Na konferenciji su predstavljeni i učenici koji su u okviru radionica pisali kratke priče, te novinske članke koji su u proteklom periodu objavljivani na portalima Školegijum i @Fasion.Beauty.Love.

Uskoro i filmovi kao i snimak konferencije …

https://www.youtube.com/channel/UCxsqUero4I-MJg5yYk58KSw