Stipendije za studente povratnike na područje RS za akademsku 2017/18. godinu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je Javni oglas za dodjelu stipendija studentima povratnicima na područje Republike Srpske za akademsku 2017/18. godinu.
Pravo na dodjelu stipendije imaju studenti koji su članovi povratničkih domaćinstava na području Republike Srpske, imaju prijavljeno prebivalište u opštinama povratka na području Republike Srpske, studiraju na jednoj od priznatih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, redovni su studenti ili redovni samofinansirajući studenti, prvi put upisani na neku od godina studija, I i II ciklusa po Bolonjskom ili dodiplomskog studija po starom sistemu obrazovanja i nisu stariji od 30 godina.
Iznos pojedinačne stipendije će biti 600,00 (šeststotina) KM za studente I i II godine studija i 800,00 (osamstotina) KM za studente III, IV i starijih godina studija.
Javni oglas za dodjelu studentskih stipendija ostaje otvoren do 29. decembra 2017. godine, a za više detalja možete pogledati na slijedećem linku: Javni oglas za dodjelu stipendija studentima povratnicima na području RS-a za ak. 2017/18. godinu.