Izazov387 ima za cilj potaknuti sve građane Bosne i Hercegovine a posebno mlade, da se angažuju kroz volonterskoj djelovanje u zajednici tako što će donirati svoje vrijeme, znanje, vještine ili neke druge resurse radi kreiranja pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Svjesni činjenice da dobre priče iz zajednice, bile one male ili velike, nisu u dovoljnoj mjeri prisutne u medijima danas, jedan od ciljeva izazov387 upravo jeste kreiranje besplatnog prostora za promociju i vrednovanje dobrih priča iz zajednice.

Korist za korisnike izazov387.com je velika jer samo na web stranici možete pronaći sve informacije koje su vezane za volontiranje u Bosni i Hercegovini. Vrlo jednostavno ćete pronaći odgovore na pitanja: Šta je to Volonterizam? Zašto volontirati ? Koja su to prava i obaveze volontera/ke? Da li postoje zakoni koji su direktno vezani za volontiranje u Bosni i Hercegovini?…

Pored edukativnog karaktera izazov387.com je i informativnog karaktera jer kroz izazovINFO i Biblioteku možete pristupiti informacijama koje su vezane za aktivizam i volonterizam. Na vrlo jednostavan način možete saznati da li je otvoren javni poziv za grantove, dostupna stipendija, istraživati  volonterski menadžment ili pogledati motivirajući video u našoj videoteci.

#izazivamoTEBE
#izazivamoVAS

Volontirajmo!