Centar za prenos tehnologija i inovacija pri institutu „Jožef Stefan“ Ljubljana, u saradnji sa Gospodarskom zbornicom Slovenije, organizuje 9. Međunarodnu konferenciju o prenosu tehnologije. Održavanje konferencije je planirano za 21. septembar 2016. godine, u Kongresnom centru Brdo blizu Kranja u Sloveniji.

Konferencija teži promovisanju razmjene znanja između akademske zajednice i industrije, u cilju jačanja saradnje i transfera inovacija iz istraživačkih laboratorija u industrijsku eksploataciju, a teme ovogodišnje konferencije biće : Istraživanje i inovacije u okviru Horizon 2020; Istraživanje i inovacije u drugim radnim programima; Istraživanje i inovacije za Evropu.

U proteklom periodu događaj je ugostio više od 2.500 učesnika, uključujući investitore, pronalazače, istraživače, stučnjake za komercijalizaciju, osnivače start-up-ova, eksperte industrijskog razvoja, isl. Takođe je uspješno organizovano šest takmičenja za nagrađivanje tehnologija sa najboljim poslovnim prijedlogom, koja su vodila do uspješnih start-up-ova i ugovora o licenciranju i do 11 godišnjih nagrada za najbolju inovaciju.

Tokom konferencije će biti održani istraživačko-poslovni sastanci (R2B), tokom kojih će predstavnici kompanija i istraživačkih institucija moći razgovarati o mogućim razvojnim rješenjima, izumima i komercijalno interesantnim tehnologijama. Ovi sastanci su odlična osnova za potencijalnu buduću istraživačku saradnju i poslovnu sinergiju. Prošle godine je više od 50 istraživača, menadžera i preduzetnika prisustvovalo partnerskom događaju.

Molimo vas da posjetite web stranicu 9. Međunarodne konferencije o prenosu tehnologije http://tehnologije.ijs.si/9ittc/en/ , jer osim registracije (: http://tehnologije.ijs.si/9ittc/en/127-2/ )  na stranici možete naći detaljne informacije o samom događaju, lokaciji, program, smjernice za putovanje td.
Za eventualna pitanja kontakt osoba u VTKBiH je Ivana Knežević (tel: 033 566 237; e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba.

Više informacija možete naći u prilogu.

Prilog

– See more at: http://www.mreza-mira.net/50038-9-medunarodna-konferencija-o-prenosu-tehnologije-slovenija-21-septembar-2016-godine/#sthash.CgmUNKbQ.dpuf